Філія «Сумський молочний завод» Дочірнє підприємство «Аромат»


Філія « Сумський молочний завод»  Дочірнє підприємство «Аромат»
Адреса : 40032 Білопільське шосе, 15 , м. Суми , Сумська обл .
Тел . / Факс : +3 ( 0542) 78-74-93
E- mail: secret_Sumi@milkiland.com

Директор - Бєлік Людмила Вікторівна

Філія « Сумський молочний завод» ДП « Аромат» є одним з найвідоміших в місті Суми підприємств харчової промисловості . Завод розпочав свою діяльність у 1924 р. у пристосованому дерев'яному приміщенні з виробничою площею 300 кв . м і ручними процесами праці . На добу перероблялося 4 т молока .
У 1940 р. деякі процеси були вже механізовані, а переробка молока збільшилася до 4 тис. т на рік . Після Великої Вітчизняної війни завод був відбудований . З 1959 по 1965 рр . було проведено технічне переоснащення цехів , у зв'язку з чим обсяг перероблюваної продукції збільшився до 29 тис. т на рік .

У 1965-1970 рр. переробка молока збільшилася до 43,3 тис. т на рік. До 1985 р. потужність з виробництва продукції з незібраного молока збільшилася з 67 т на до 100 т на добу. У 1986 р. був введений в експлуатацію цех сухого знежиреного молока (СЗМ), цех з виробництва продукції дитячого харчування та маслоцех.

Виробнича потужність заводу в 1993 р. склала 67 тис. т на рік. У той самий час до складу Сумського молокозаводу входять ділянки по виробництву тваринного масла, продукції з незбираного молока, твердого сиру і сиркових виробів, морозива, СЗМ та казеїну.

У 1996 р. «Сумський міський молочний завод» був перетворений на відкрите акціонерне товариство. У 1998 р. підприємство було перейменоване на ВАТ «Сумський молочний завод».
У 2003 р. підприємство увійшло до складу ДП «Мілкіленд-Україна».

Філія «Сумський молочний завод» спеціалізується на переробці молока, виробництві масла, сиру і молочної продукції під ТМ «Добряна». У 2008 р. на заводі введена в експлуатацію 2-я лінія виробництва глазурованих сирків, а також лінія розливу молока, кефіру та йогуртів в ПЕТ-пляшках. У 2012 р. на підприємстві було започатковано виробництво термостатної продукції.

Виробничі потужності підприємства дозволяють переробляти до 200 т молочної сировини на добу і виробляти з нього близько 100 т продукції з незбираного молока за зміну.
У 2011 р. на підприємстві була розроблена, впроваджена та сертифікована система управління безпечністю харчових продуктів (англ. Hazard Analysis and Сritical Control Point, НАССР) відповідно до вимог стандарту ДСТУ 4161:2003.

Філія «Сумський молочний завод» є неодноразовим переможцем конкурсу «100 кращих товарів України». Так, в 2009 р. сирок глазурований ТМ «Добряна» виробництва Філії «Сумський молочний завод» був нагороджений Дипломом «100 кращих товарів України 2009 року» в номінації «Продовольчі товари», в 2010 р. таким же Дипломом був нагороджений сир м'який «Моцарелла». У 2011 р. Дипломом була нагороджена закваска з чорницею, а в 2012 р. - кисломолочний продукт «Біфілайф». У 2012 р. Сумський молочний завод взяв участь в акції «З турботою про українське!», метою якої стала пропаганда вітчизняної продукції.

Всi заводи