Сир кисломолочний ТМ Добряна смачний і корисний і безпечний


13 Червня 2014

Центр незалежних експертиз «ТЕСТ» анонсував результати порівняльного тестування сиру серед найпопулярніших марок - виробників молочної продукції.

 Сир кисломолочний ТМ Добряна смачний і корисний і безпечний

Сир кисломолочний - один з найпопулярніших продуктів серед українського населення, становить основу дитячого та дієтичного харчування. Він цінний засвоюваним білком і мінералами, особливо такими, як кальцій і фосфор. Ще одна безперечна користь сиру в тому, що це живий кисломолочний продукт, такий же, як йогурт або кефір.
Для того, щоб переконатися в тому, що український споживач купує саме якісний і корисний, натуральний сир, Центр незалежних експертиз ТЕСТ перевірив 7 зразків сиру в різних видах упаковки. У тесті брали участь сир Добряна, Слов'яночка, Простоквашино, а також «President Сирна традиція».
У сирі перевіряли ряд фізико - хімічних і мікробіологічних показників. Ідентифікація жиру показала, що жир в сирі ТМ Добряна виявився на 100% молочним, без домішки рослинного. Кількість молочнокислих бактерій в сирі ТМ Добряна також відповідало заявленому стандарту ДСТУ 4554 : 2006. Ця характеристика показує, наскільки сир кислий. Знижена кислотність говорить про те, що сир сквашуватися мало або закваска виявилася не активною. При дуже тривалому сквашивании кислотність буде підвищена і сир буде занадто кислим. Кишкової палички виявлено не було, а кількість дріжджів виявилося в межах норми.
Слід зазначити, що сир ТМ Добряна, єдиний з тестованих торгових марок, проводиться за ДСТУ 4554: 2006 та повністю відповідає його показникам.
Всi новини